Hvordan dyrke oregano

Oregano

Historie og opprinnelse Hvordan dyrke Hvordan høste Helsemessige fordeler i mat


Oregano er en flerårig urte, noe som betyr at den kommer tilbake år etter år (hvis den ikke blir trukket opp etter røttene). Den kan bli ca 60 cm høy og har relativt små blader, vanligvis ikke mer enn en tomme i lengde. Den har små hvite, rosa eller lilla blomster som også kan spises.

Selv om oregano er lett å dyrke og gror godt i de fleste forhold, liker den seg best i næringsrik og godt drenert jord. Den foretrekker også fullt sollys. Oregano skal vannes jevnlig, men du skal være forsiktig så den ikke overvannes. Tillatt at jorden tørker helt ut mellom hver vanning. Den kan plantes i potter eller rader 12 cm fra hverandre. Oregano bruker normalt 12 – 14 dager på å spire. Du kan så den dirkete ute i grunn varm jord som holdes varm. Velger du å for-kultivere den inne sår du tynt i fuktig så-jord, dekk den ikke med jord, men med plast; Hold den fuktig og still den lyst.Blomstene klemmes bort etterhvert for å forhindre den i å gå i frø-produksjon og dermed stoppe å vokse. Du kan med fordel dele planten når plantens senter begynner å visne eller når stilkene blir for kraftige. Du kan også dele planten rett og slett for å lage flere planter. Oregano kan trenge litt vinterbeskyttelse i sone 5 eller lavere. Dekk gjerne planten med en eviggrønn gren, etter at bakken har frosset, dette vil beskytte den mot vindskader.
Alle artikler om urter på vår side finner du i en mye penere utgave, rikelig illustrert med bilder og utdypende innformasjon. Den tar også for seg andre temaer som ikke blir behandlet på vår webside som høsting av frø og hvordan komme i gang med urter i vinduskarmen.Lett å bla i på mobil, nettbrett og pc!
Android, Iphone, Ipad vennlig.
Slapp av; vi gir ikke adressen din til noen.