Salvie

Salvia officinalis

Denne allsidige planten kommer opprinnelig fra middelhavsområdet og er mye brukt som smakstilsetning i te! Den har grønne, avlange blader med en myk, hårete overflate. Salvieplanten har en aromisk smak som skildres som kraftig krydret og lett bitter. Den passer til nesten all slags mat, men er spesielt godt egnet til fet mat hvor den fjerner fettsmaken og fremhever kjøttets egen smak. Fungerer bra sammen med persille og rosmarin!

Visste du at: Historisk sett har salvieplanten vært en viktig medisinplante. Navnet kommer fra det latinske ordet salvare som betyr å helbrede.   

Høstes ved å klippe av toppen.

Gå til butikk.

Få vår 30 siders urteguide inkludert tips på hvordan de høstes.

Last ned guiden som PDF ved å legge igjen navn og epostadresse. 

Jeg elsker personvern like høyt som deg og kommer ikke til å misbruke informasjonen du sender til meg. Se hvordan jeg tar vare på dine data ved å klikke her: Sikkerhet og personvern.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.