Dyrk urter og grønnsaker på kjøkkenbenken uten bruk av jord.

Tar under 1 minutt i uken, uten forkunnskaper.

DU lykkes garantert!

Enkel Hjemmedyrket mat

Teig® er utviklet fordi jeg oppdaget at mange hadde lyst å dyrke litt av sin egen mat men ikke visste helt hvordan de skulle gjøre det. Teig er enkel å forstå, plasseringsvennlig og tar liten tid. Teig kommer med automatisk vanning og integrert vekstlys.

 

Kort fortalt

Plass

Teig® finner sin  plass der du trodde du ikke hadde det. Og etterhvert som det vokser frem blir dine planter som et møbel i hjemmet ditt.

Tid

Med min metode tar det ikke mer en 5 minutter den første uken og deretter 1 minutt hver uke å dyrke litt av sin egen mat. 

Kunnskap

Jeg gir deg små drypp med  kunnskap etterhvert som du trenger det, og du utfører handlingene dine samtidig som meg. 

La meg reservere en Teig til deg!

Den enkleste måten å stille seg først i køen for å skaffe seg en TEIG er via messenger (trykk på knappen på toppen av siden) Om du heller vil bli oppdatert via epost kan du legge igjen eposten din her.

Partnere

Teig er blitt til takket være økonomisk støtte og veiledning fra:

OM grûnderen

Jørn er naturfaglærer med en videreutdannelse i økologiske skolehager og bærekraftiglæring. Som lærer er Jørn spesielt opptatt av at alle skal lykkes og føle mestring på første forsøk.

I media

Jørn har blitt omtalt i media som en pioner innen urbant landbruk og innendørsdyrking. Jørn står bak gartnerbutikken DenLilleGartner.no og merkevaren FreshGarden som er tilsalgs i butikker over hele landet. Jørn er også partner i forkningsprosjektet "drivhus på tak" 

Brukerstyrt innovasjon

Jørn  har gjennom brukerstyrt innovasjon funnet frem til hvordan flest mulig kan lykkes med å dyrke litt av sin egen mat. En designer, apputvikler, arkitekt, bærekraftskonsulent og økonom skapte i sammspill med anerkjente Design Region Bergen konseptet TEIG® på NHH og UIB. Jørn fremmer både økologisk dyrking og dyrking basert på vannkultur.

Aktiv i grûndermiljøet

Jørn er aktiv i grundermiljøet og jobber tett med forretningsutviklere fra anerkjente innkubatorer og Innovasjon Norge.  Her fra Industriutviklingvest i samtale om TEIG® med kronprins Haakon Magnus, foretningsutvikler Børge Brundtland og Grûnder Øystein Veland.

Ofte stilte spørsmål

Ingen spørsmål er for store, ingen er for små, Finner du ikke det du leter etter, så nøl ikke med så sende meg en melding. Jeg hjelper deg gjerne.

Teig har en innebygget pumpe sørger for å sirkulere vannet slik at plantens røtter får jevnt tilført næring og oksygenrikt vann.Stillestående vann blir oksygenfattig svært fort, og er den vanligste årsaken til at hobbygartnere mislykkes. I tillegg er vekstlys med riktig lys spekter en viktig faktor.

Teig kommer med en veiledning som viser deg steg for steg hva du skal gjøre. Det tar ca. 5 minutter å følge opplæringen den første uken. Deretter  kun 1 minutt i uken, dette inkluderer tiden det tar å høste.

På  15 minutter fordelt på 10 uker er du ferdig utlært og kan dyrke på egenhånd.

De spesielt interesserte kan følge en timelapse (hurtig avspilt film)  slik at du kan se den vokse frem. Det blir gitt opplæring i hva som skjer i planten på de ulike stadiene med ekspert tips for ekstra godt resultat. Dette er spesielt lærerikt for barna. 

Teig er forøvrig Den Lille Gartners eget utviklede produkt. Dette gjør at vi kjenner alle aspekter av produktet og kan garantere at du vil oppleve suksessfull dyrking i Teig.

Det er ingen problem å reise bort. Teig klarere seg helt fint alene og du kan fint stå over steg for steg noen ganger for så hoppe rett inn der du slapp.

Alt du trenger følger med i pakken. Dette inkluderer næring, leirkuler og frø. Næringen holder til mellom 1 og 2 års forbruk og er spesialtilpasset jordfri dyrking i Teig. Næringflasken kommer med en praktisk doseringstut.

Jordfri dyrking, også kalt vannkultur eller hydroponisk dyrking, har vært brukt av profesjonelle gartnere i over 40 år, og er på ingen måte ny. I dag blir det produsert over 200 millioner urter og salater årlig til det nordiske markedet på bakgrunn av denne metoden. Vannkultur er en veldokumentert, sunn og hygienisk måte å dyrke på, hvor man sikrer at planten får tilført akkurat den mengden næring den trenger til rett tid. 

Teigdrift ble innført i Norge som et resultat av at man ville dele de spesielt fruktbare områdene på en rettferdig måte, og gjenspeiler mange av de verdiene vi står for. I tillegg til at vi ser på det å dyrke litt av sin egen mat som en fantastisk god sanseopplevelse, er vi opptatt av å dele gode verdier for fremtidige generasjoner. Teig er opptatt av at også fremtidige generasjoner skal ha det godt og vi ønsker å sette et søkelys på en skikk fra gårdsdrift; å etterlate seg gården i bedre stand en da man selv overtok den!

Teig er derfor omhyggelig designet for å vare slik at du kan gi den fra deg i bedre stand en du fikk den. Derfor vil vi aldri endre på grunnstrukturen hos produktet Teig. Den er designet slik at vi ikke vil endre på størrelsesforholdene, og om det i fremtiden skulle komme bedre pumper eller vekstlys vil vi alltid sørge for at de er tilpasset modellen vi har i dag. Vi vil komme med flere størrleser av Teig hvor disse vil bli utviklet i forhold til den opprinnelige modellen. Dette vil si at om vi kommer med en Teig som er større en dagens vil den passe sammen med to av dagens modell av Teig. Kommer vi med en som er mindre vil to slike passe nøyaktig sammen med dagens Teig. Lyset er designet på en måte som gjør at det passer til alle størrelser av Teig, hvor man også kan koble flere lys sammen.  

Pumpe og lys er slitedeler som kan måtte skiftes. Teig er derfor bygget på en måte at en enkelt og billig kan gjøre dette selv.  

Vi er stolt av å kunne presentere Teig som et norskutviklet produkt og navnet Teig kom derfor naturlig for oss.

Teigdrift ble innført i Norge som et resultat av at man ville dele de spesielt fruktbare områdene på en rettferdig måte, og gjennspeiler da mange av de verdiene vi står for. I tillegg til at vi ser på det å dyrke litt av sin egen mat som en fantastisk god sanseopplevelse, er vi opptatt av å dele gode verdier for fremtidige generasjoner. Teig er opptatt av at også fremtidige generasjoner skal ha det godt og vi ønsker å sette et søkelys på en skikk fra gårdsdrift; å etterlate seg gården i bedre stand en da man selv overtok den!

Teig er derfor omhyggelig designet for å vare slik at du kan gi den fra deg i bedre stand en du fikk den. Derfor vil vi aldri endre på grunnstrukturen hos produktet Teig. Den er designet slik at vi ikke vil endre på størrelsesforholdene, og om det i fremtiden skulle komme bedre pumper eller vekstlys vil vi alltid sørge for at de er tilpasset modellen vi har i dag. Vi vil komme med flere størrleser av Teig hvor disse vil bli utviklet i forhold til den opprinnelige modellen. Dette vil si at om vi kommer med en Teig som er større en dagens vil den passe sammen med to av dagens modell av Teig. Kommer vi med en som er mindre vil to slike passe nøyaktig sammen med dagens Teig. Lyset er designet på en måte som gjør at det passer til alle størrelser av Teig, hvor man også kan koble flere lys sammen.  

Pumpe og lys er slitedeler som kan måtte skiftes. Teig er derfor bygget på en måte at en enkelt og billig kan gjøre dette selv.  

Teig er ved hjelp av midler (700.000) fra Innovasjon Norge, under utvikling. Vi vil snarlig med hjelp fra DNB lansere en folkefinnansieringskampanje for å ferdigstille den. Ved å være med å finansiere denne kampanjen får du en gratis TEIG i premie.  For å bli varslet om når vår folkefinnansierings kampanje starter og for mer informasjon om TEIG kan du registrerer deg her.

Close

50% fullført

La meg reservere en Teig til deg!

Du er tidlig ute, registrer din epost eller følg oss i sosiale medier. Du vil da bli varslet om vår lansering og vil sikre deg en rett (men ikke plikt) til å skaffe deg en Teig til halvpris NOK 995,- (pris etter lansering NOK 1995,-):